[O2] Kodowanie - dużo fajnych opisów z zdjęciami i filmikami

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krzynol
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 10964
    • Superb II combi (3T5)
    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez gieu
    nigdzie opcji: ".... with handbrake
    a "NorthAmerican...." jest?
    ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
    ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
    poprzednie modele:
    ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
    ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
    O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

• Andys
      Elegance
      • 2007
      • 762

Zamieszczone przez gieu
      Kropeck, to może wiesz jak w O2FL Elegance (MY2010) uruchomić opcję wyłączania świateł do jazdy dziennej (włącznik świateł w trybie auto) po zaciągnięciu hamulca ręcznego? Mam VCDS 908 i niestety dla mojej wersji sterownika nie ma nigdzie opcji: ".... with handbrake" :-(
      Mam nadzieję, że Kropeck nie będzie miał mi za złe .
      w Kontrolerze centr. elektryki - 09, ustaw bit 0 w 11 Bajcie, nie mam Elegance, tylko Ambiente i nie mam położenia AUTO na włączniku świateł, ale u mnie dzienne gasną po zaciągnięciu ręcznego, obstawiam że u Ciebie będzie tak samo :szeroki_usmiech
      Pozdrawiam,
      Andys

Komentarz

• winni77
        RS
        • 2009
        • 2183
        • Octavia II combi (1Z5)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

kropeck, napisałem maila do SAP odnośnie mojego problemu odnośnie aktywacji drugiego światła przeciwmgielnego i oto jaką odpowiedz otrzymałem od SAP:

Szanowny Panie. Na wstępie pragniemy zaznaczyć, że ©koda Auto Polska SA nie udziela Klientom szczegółowych informacji serwisowych i technicznych. Niemniej, na poziomie ogólnym, jesteśmy gotowi Panu odpowiedzieć, że zdaniem naszych Kolegów Specjalistów ds. Techniki, przekonfigurowanie tylnego światła stop na potrzeby ruchu lewostronnego dokonuje się na poziomie diagnostyki serwisowej, poprzez wprowadzenie do sterownika BCM kodu przypisanego dla aut produkowanych na rynek brytyjski. Warunkiem powodzenia takiej operacji jest uzyskanie kodu pochodzącego z samochodu o identycznym wyposażeniu. Z wyrazami szacunku Zespół INFO.

Czyli wynika z tego, że nie ma możliwości aktywacji obydwu a tylko przełączenie światła na te z drugiej strony? Będę musiał pognębić chłopaków na briskodzie :|
        Mój "Batmobil"

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Przed liftem sie dalo, to po lifcie by sie nie dalo??

Jeden bit zaznaczal prawe/lewe swiatlo p.mgielne a drugi czy maja swiecic oba
          Spritmonitor.de

Komentarz

• winni77
            RS
            • 2009
            • 2183
            • Octavia II combi (1Z5)
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Maicroft, no podobno jest opcja do zaznaczenia, tyle że bez rezultatu
            Mój "Batmobil"

Komentarz

• kropeck
              RS
              • 2009
              • 2319
              • Octavia II (1Z3)
              • BLF 1.6 FSI 115 KM

Zamieszczone przez Andys
              w Kontrolerze centr. elektryki - 09, ustaw bit 0 w 11 Bajcie, nie mam Elegance, tylko Ambiente i nie mam położenia AUTO na włączniku świateł, ale u mnie dzienne gasną po zaciągnięciu ręcznego, obstawiam że u Ciebie będzie tak samo :szeroki_usmiech

Andys kurde :-) No przestań!! teraz to mi głupio - jak bym był niewiadomo kim i nie wiadomo co by się stało :-) taka wiedza jest powszechnie dostępna i wystarczy tylko odrobina czasu i umiejętność korzystania z wyszukiwarki :-) :-) :-) Życie jest jak studia - jak wiesz gdzie szukać, to po prostu to znajdujesz :-) Ja teraz pracuję nad pewnym projektem ze studentami politechniki Wrocławskiej, bo tam są giganci z tematu, nad którym ślęczę. Odrobina chęci, czasu, samozaparcia i możesz zostać ekspertem w każdej dziedzinie :-) Ja wykorzystuję czasem fakt, że ludziom się nie chcę. Z resztą WSZYSCY tak właśnie zarabiają - robię coś czego innego nie potrafią/ nie chce im się :-)))))
              Poza tym sam wrzuciłem to samo kodowanie wczoraj bądź przedwczoraj w innym wątku :-)

Zamieszczone przez winni77
              kropeck, napisałem maila do SAP odnośnie mojego problemu odnośnie aktywacji drugiego światła przeciwmgielnego i oto jaką odpowiedz otrzymałem od SAP:

(...) Warunkiem powodzenia takiej operacji jest uzyskanie kodu pochodzącego z samochodu o identycznym wyposażeniu. Z wyrazami szacunku Zespół INFO.
              Co to dupki .... to jest tak, jakbym poszedł do kawiarni, zamówił kawę i babka za ladą powiedziała, że oczywiście mi zrobi jak tylko jej powiem jak :-) Przecież jak się dowiem jak, to mi już SAP nie jest potrzebny. Poza tym oni sami nie wiedzą jak, bo warunkiem jest uzyskanie kodowania z tamtego rynku - przecież oni powinni to wiedzieć! to jest bezczelność i szczyt beznadziejności i braku wiedzy "specjalistów".
              A faktycznie przydałby się AUTO-SCAN z jakiejś O2 FL z rynku brytyjskiego - wtedy wszystko się rozjaśni. Jak mi się uda na jakimś forum takowe znaleźć, to przy wolnej furce do testów na pewno po znalezieniu rozwiązania dam znać - i na forum i podeślę Ci w PW.

Zamieszczone przez gieu
              Kropeck, to może wiesz jak w O2FL Elegance (MY2010) uruchomić opcję wyłączania świateł do jazdy dziennej (włącznik świateł w trybie auto) po zaciągnięciu hamulca ręcznego? Mam VCDS 908 i niestety dla mojej wersji sterownika nie ma nigdzie opcji: ".... with handbrake" :-(
              gieu wiem czemu nie masz tej opcji - bo musisz mieć tę opcję włączoną do edycji poprzez plik LBL. Więc prostszym sposobem jest zmiana kodowania zmieniając bezpośrednio pierwszy bit z prawej strony w kodowaniu "0001010" (to tylko przykład!). Musisz w bajcie 11 zmienić pierwszą cyfrę z '0' na '1' :-)

Zamieszczone przez Maicroft
              Przed liftem sie dalo, to po lifcie by sie nie dalo??

Jeden bit zaznaczal prawe/lewe swiatlo p.mgielne a drugi czy maja swiecic oba
              Już kiedyś o tym pisałem - przed FL jest opcja, ze ruch "lewostronny" i wtedy zmieniał kilka rzeczy równocześnie, tylko klimatronic - główne pokrętło klimatyzacji jest wtedy prawe, przeciwmgielne z prawej i jeszcze kilka rzeczy, których pewnie nawet nie wiedziałem, że się zmieniły :-) Na pewno bez problemu znajdę, który to bit, ale potrzebuję:
              - O2 FL do testów na kilka godzin
              - ścianę za sobą, najlepiej z lusterem, bądź jakąś aluminiowa blacha, żeby było widać odbicie świateł [żeby nie biegać po każdym kodowaniu].
              Pozdrawiam,
              Michał

Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)

Komentarz

• gieu
                Rider
                • 2009
                • 607
                • Octavia II (1Z3)
                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Andys
                Zamieszczone przez gieu

Kłopot w tym, że ja mam jakiś nowy (chyba) sterownik centralnej elektryki - 1K0 937 087 D (u Ciebie jest taki sam?), który jest bardzo słabo opisany w VCDSie - z opisanych bitów wynika, że dość mocno różni się on od poprzedników :-( A ja mam obawę przed zmianą ustawień na ślepo. Wystarczy, że serce miałem w gardle, jak po około 3 godzinach siedzenia w samochodzie z podłączonym VCDS, komputer pokładowy zaczął mi nagle wywalać po kolei różne błędy (airbag, abs, itp) i wszystkie kontrolki zapaliły się na tablicy. Próba uruchomienia silnika skończyła się kilkoma pstryknięciami pod maską, sam silnik nawet nie zamulił). Na szczęście okazało się, że padł akumulator :shock:

Obecne kodowanie wygląda tak:
                40180AB8F00508C040080080110091E4477100AE626D89605C 0440000000

[ Dodano: Wto 30 Mar, 10 15:02 ]
                Zamieszczone przez kropeck
                Ja wykorzystuję czasem fakt, że ludziom się nie chcę. Z resztą WSZYSCY tak właśnie zarabiają - robię coś czego innego nie potrafią/ nie chce im się :-)))))
                Poza tym sam wrzuciłem to samo kodowanie wczoraj bądź przedwczoraj w innym wątku :-)
                W internecie jest pełno różnych przykładowych kodowań, ale bardzo rzadko podawane jest ozaczenie sterownika, z którego one pochodzą. I pod tym względem jest bardzo duży bałagan, na którym niedoświadczeni użytkownicy VCDSa mogą się nieźle przejechać ...

wiem czemu nie masz tej opcji - bo musisz mieć tę opcję włączoną do edycji poprzez plik LBL. Więc prostszym sposobem jest zmiana kodowania zmieniając bezpośrednio pierwszy bit z prawej strony w kodowaniu "0001010" (to tylko przykład!). Musisz w bajcie 11 zmienić pierwszą cyfrę z '0' na '1' :-)
                Możesz coś więcej o tym włączeniu do edycji? Ja nie mam pliku LBL do tego sterownika (1K0 937 087 D). Domyślam się, że program korzysta z opisów z pliku: 1K0-937-08x-09.clb, który jest w katalogu z wszystkimi labelsami, ale tego formatu nie potrafię podejrzeć (przynajmniej nie w Notepad'zie, czy Wordzie) :-(
                Octavia II FL 1.4TSI Rosso Brunello

Komentarz

• kropeck
                  RS
                  • 2009
                  • 2319
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BLF 1.6 FSI 115 KM

Zamieszczone przez gieu

Możesz coś więcej o tym włączeniu do edycji? Ja nie mam pliku LBL do tego sterownika (1K0 937 087 D). Domyślam się, że program korzysta z opisów z pliku: 1K0-937-08x-09.clb, który jest w katalogu z wszystkimi labelsami, ale tego formatu nie potrafię podejrzeć (przynajmniej nie w Notepad'zie, czy Wordzie) :-(
                  Zawartość plików CLB jest kodowana, więc tam nic nie zrobisz - poszukaj pliku o podobnym opisie - LBL :-) tam trzeba dopisać sobie samemu linijkę tekstu z numerem bitu, który ma się w ogóle pokazać (ptaszek w VCDS) - zawartość tego pliku jest chyba gdzieś w tym poście :-) poszukaj w szukajce tego "Handbreake" powinieneś szybko dojść do tego
                  Pozdrawiam,
                  Michał

Komentarz

• winni77
                    RS
                    • 2009
                    • 2183
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Na pewno bez problemu znajdę, który to bit, ale potrzebuję:
                    - O2 FL do testów na kilka godzin
                    - ścianę za sobą, najlepiej z lusterem, bądź jakąś aluminiowa blacha, żeby było widać odbicie świateł [żeby nie biegać po każdym kodowaniu].
                    Jeśli tylko będę w PL autem to się na pewno odezwę, a za lusterko mogę robić ja
                    Mój "Batmobil"

Komentarz

• kropeck
                      RS
                      • 2009
                      • 2319
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BLF 1.6 FSI 115 KM

Zamieszczone przez gieu
                      (...)
                      W internecie jest pełno różnych przykładowych kodowań, ale bardzo rzadko podawane jest ozaczenie sterownika, z którego one pochodzą. I pod tym względem jest bardzo duży bałagan, na którym niedoświadczeni użytkownicy VCDSa mogą się nieźle przejechać ...
                      (...)
                      Generalnie ponad 90% wszystkich ustawień o jakich mowa na forum dotyczą sterownika "09 - centralna elektryka", po drugie jeśli chodzi o FL'ki, to ten odsetek rośnie niemal do 100% :-) Wszystko co dotyczy świateł, wycieraczek i innych urządzeń elektrycznych w aucie to właśnie ten sterownik
                      A co do korepetycji, to niestety nie przeprowadzę ich z Tobą tutaj, bo za dużo pisania i mi się nie chce (poza tym, że i tak wszystko co JA wiem jest na tym forum, więc wystarczy spędzić trochę czasu i już Twoja wiedza rośnie, a umiejętności wraz z praktyką), a po drugie w W-wie macie co wtorek spoty koło Harley'a - skocz się tam - chłopaki w ciągu 15 minut powiedzą i wytłumaczą Ci pewnie więcej niż ja przez kilka godzin pisania :-)

Chętnie podzielę się wiedzą, która nie wymaga więcej niż kilka linijek tekstu, bo to szybko można, ale tłumaczenie jak działa VCDS ..... powiem Ci tylko tak, że jak już sobie zapiszesz swoje kodowanie sterownika 09, to potem możesz WSZYSTKO włączać i wyłączać i niczego nie spieprzysz :-) jeśli coś ma nie zadziałać, to albo nie zadziała, albo będziesz miał błąd kodowania i po prostu nie załączysz danego bit'a :-) A na koniec wrzucasz oryginalne kodowanie i wracasz do punktu wyjścia.

Już to raz napisałem, ale powtórzę - w sterowniku 09, bajt 18 jest opisany jako wyjątkowo wrażliwy i tam nie wolno niczego zmieniać (tak na wszelki wypadek) - ja nie zaryzykuję. Pozostałe sam wszystkie włączałem i wyłączałem i auto po zakończeniu eksperymentu zadziałało "jak ta lala" :-)
                      Pozdrawiam,
                      Michał

Komentarz

• gieu
                        Rider
                        • 2009
                        • 607
                        • Octavia II (1Z3)
                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Generalnie ponad 90% wszystkich ustawień o jakich mowa na forum dotyczą sterownika "09 - centralna elektryka", po drugie jeśli chodzi o FL'ki, to ten odsetek rośnie niemal do 100% :-) Wszystko co dotyczy świateł, wycieraczek i innych urządzeń elektrycznych w aucie to właśnie ten sterownik
                        No tak tylko, że ten sterownik ma różne wersje. I 95% przykładowego kodowania w internecie dot. wersji innych niż 1K0 937 087.
                        Spędziłem wiele godzin na googlach i kilku anglojezycznych stronach żeby coś więcej na temat kodowania tego sterownika znaleźć i nic.
                        I teraz biję się w pierś ;-) Skoro google nie znalazł nic na OCP, to ja już tutaj osobno nie szukałem. A wystarczyło zajrzeć na 5 stronę tego tematu :-) Dzięki Maciek_H za to kodowanie.
                        Sorry za zameczanie z tymi światłami.

Komentarz

• kropeck
                          RS
                          • 2009
                          • 2319
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BLF 1.6 FSI 115 KM

Zamieszczone przez gieu
                          No tak tylko, że ten sterownik ma różne wersje. I 95% przykładowego kodowania w internecie dot. wersji innych niż 1K0 937 087.
                          Spędziłem wiele godzin na googlach i kilku anglojezycznych stronach żeby coś więcej na temat kodowania tego sterownika znaleźć i nic.
                          I teraz biję się w pierś ;-) Skoro google nie znalazł nic na OCP, to ja już tutaj osobno nie szukałem. A wystarczyło zajrzeć na 5 stronę tego tematu :-) Dzięki Maciek_H za to kodowanie.
                          Sorry za zameczanie z tymi światłami.

Spoko ... to samo kodowanie działa na tym właśnie 1K0 937 087 :-) do dziś dnia nie znalazłem żadnej różnicy między tymi kodowaniami - opisy w VCDS działają na wszystkie FL'ki (O2 i SUPERB).
                          Pozdrawiam,
                          Michał

Komentarz

• Maciek_H
                            Rider
                            • 2006
                            • 320

No właśnie tyle się namęczyłem, naszukałem i wkleiłem wszystko na forum. Trzeba tylko to skopiować i wkleić do etykiety. Ale tej niekodowanej .lbl.
                            Audi A6 allroad, 300KM, 570Nm
                            ttp://www.modpro.pl/ - Engine Tuning
                            http://www.termowizja.bielsko.pl/

Komentarz

• Andys
                              Elegance
                              • 2007
                              • 762

Zamieszczone przez gieu
                              Kłopot w tym, że ja mam jakiś nowy (chyba) sterownik centralnej elektryki - 1K0 937 087 D (u Ciebie jest taki sam?)
                              Tak, posiadam tą samą wersję i sprawdzałem u siebie część "eksperymentalnych" opisów (w tym CL bez ręcznego) umieszczonych w opisie Maciek_H. Możesz włączyć spokojnie.
                              Dla ułatwienia załączam Twoje obecne kodowanie sterownika, "poprawione" o wyłączenie CL z ręcznym hamulcem:
                              40180AB8F00508C040080081110091E4477100AE626D89605C0440000000
                              od Twojego obecnego kodowania różni się ono zaznaczonym fragmentem
                              Pozdrawiam,
                              Andys

Komentarz

• kowal 2002
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 5161

Trochę się pobawiłem u siebie ( OII 2006 BXE Ambiente ) i trafiłem dwie ciekawe ( przynajmniej dla mnie ) rzeczy, może komuś też się przyda ( jak było już podane to sorki, umknęło mi ).

Pierwsza rzecz dotyczy Radia ( Stream MP3 ); kto je ma to wie, że są problemy z odbiorem stacji radiowych, szczególnie w mieście. Znalazłem kodowanie "optymalizujące" odbiór FM w miejscach o dużej interferencji sygnału ( czyli np. właśnie miasto ). Zmieniłem i wydaje mi się, że jest trochę lepiej ( sygnał mniej "ucieka" ).

Druga sprawa to ASR, który i tak zawsze wyłączam. Można to zrobić programowo, przynajmniej u mnie w sterowniku ABS MK70. Zmieniamy w kanale 90 z 1 na 0 i ASR przestaje pracować ( nawet klawisz nie reaguje na wciskanie ).

Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                                Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• shado
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 5315
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez kowal 2002

Pierwsza rzecz dotyczy Radia ( Stream MP3 ); kto je ma to wie, że są problemy z odbiorem stacji radiowych, szczególnie w mieście. Znalazłem kodowanie "optymalizujące" odbiór FM w miejscach o dużej interferencji sygnału ( czyli np. właśnie miasto ). Zmieniłem i wydaje mi się, że jest trochę lepiej ( sygnał mniej "ucieka" ).
                                  Mała podpowiedź Zmień kanał 50 w Streamie z 0 na 1 i pobaw się nim trochę Znajdziesz rzeczy nie dostępne dotąd
                                  BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• lilo
                                    RS
                                    • 2006
                                    • 4315
                                    • Mercedes-Benz

Zamieszczone przez shado
                                    Znajdziesz rzeczy nie dostępne dotąd
                                    Może coś więcej powiesz np. jakie
                                    Daniel

Komentarz

• gieu
                                      Rider
                                      • 2009
                                      • 607
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

No i jest git. Ręczny już wyłącza światła :-) Ale lepszy bajer to "staging" :lol:
                                      Może mi tylko ktoś wyjaśnić czemu ma służyć ta funkcja? Testowanie działania wskazówek?
                                      Jutro jadę do ASO na montaż modułu domykania szyb do alarmu niefabrycznego, ciekawe co powiedzą jak to zobaczą ;-)

Co do wyświetlania prędkości na ekrania radia ... czy z Columbusem też to powinno działać? Ja niestety kanał 2 w adaptacjach mam nieaktywny i nic nie mogę w nim ustawić.

Komentarz

• Enriquez
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 7685
                                        • Superb III (3V3)

gieu, a na czymma polegać to domykanie szyb? Ja mam niefabryczny alarm, ale dodałem oryginalnego pilota za 30 zł i domykanie działa jak ta lala...
                                        Pozdrawiam
                                        Marcin

Komentarz

• Andys
                                          Elegance
                                          • 2007
                                          • 762

Zamieszczone przez Enriquez
                                          gieu, a na czymma polegać to domykanie szyb?
                                          Jak to na czym? Oficjalnie dołożą mu coś za ciężkie pieniądze, w rzeczywistości pogrzebią chwilkę VASem i skasują za "magiczny" moduł i pewnie 2 roboczo godziny pracy serwisu :diabelski_usmiech . Przepraszam NMSP :szeroki_usmiech
                                          Pozdrawiam,
                                          Andys

Komentarz

• szkoda
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2005
                                            • 22543

przecież domykanie działa nawet w classiku z niefabrycznym alarmem - oczywiście nie z pilota, bo nie ma składanego kluczyka w standardzie ale nie sądzę, żeby był tam potrzebny jakikolwiek moduł :?
                                            saport techniczny baj DGW
                                            była BKD+DSG '05 120kkm
                                            była BXE '08 190kkm
                                            no i nie ma :-)

Komentarz

• shado
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2007
                                              • 5315
                                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez lilo
                                              Zamieszczone przez shado
                                              Znajdziesz rzeczy nie dostępne dotąd
                                              Może coś więcej powiesz np. jakie
                                              Ukryte menu serwisowe.
                                              BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• Enriquez
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 7685
                                                • Superb III (3V3)

No właśnie, a tak przy okazji to wie koś jak zmusić swinga do wyświetlania prędkości?
                                                Pozdrawiam
                                                Marcin

Komentarz

• gieu
                                                  Rider
                                                  • 2009
                                                  • 607
                                                  • Octavia II (1Z3)
                                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Andys
                                                  Zamieszczone przez Enriquez
                                                  gieu, a na czymma polegać to domykanie szyb?
                                                  Jak to na czym? Oficjalnie dołożą mu coś za ciężkie pieniądze, w rzeczywistości pogrzebią chwilkę VASem i skasują za "magiczny" moduł i pewnie 2 roboczo godziny pracy serwisu :diabelski_usmiech . Przepraszam NMSP :szeroki_usmiech
                                                  Andys to nie tak. Mam Eleganca, więc i sterowanie szybami w kluczyku jest. Problem w tym, że trzeba trzymać przycisk, a ja się w starym samochodzie przyzwyczaiłem do automatycznego domykania (bez trzymania przycisku) po zamknięciu samochodu.
                                                  W O2 dałoby się to ustawić VCDS pod warunkiem, że w samochodzie jest fabryczny alarm.
                                                  U mnie nie ma :-( Sam zakupiłem już moduł domykania szyb tej samej firmy co alarm (19 zł netto :lol i teraz pozostaje to zamontować. Montaż w ASO ma wynieść 100 zł brutto, co uznaję za przyzwoitą cenę, bo inny serwis krzyknął 180 zł.

Komentarz

• Andys
                                                    Elegance
                                                    • 2007
                                                    • 762

Zamieszczone przez gieu
                                                    Andys to nie tak. Mam Eleganca, więc i sterowanie szybami w kluczyku jest. Problem w tym, że trzeba trzymać przycisk, a ja się w starym samochodzie przyzwyczaiłem do automatycznego domykania (bez trzymania przycisku) po zamknięciu samochodu.
                                                    W O2 dałoby się to ustawić VCDS pod warunkiem, że w samochodzie jest fabryczny alarm.
                                                    U mnie nie ma :-( Sam zakupiłem już moduł domykania szyb tej samej firmy co alarm (19 zł netto :lol: ) i teraz pozostaje to zamontować. Montaż w ASO ma wynieść 100 zł brutto, co uznaję za przyzwoitą cenę, bo inny serwis krzyknął 180 zł.
                                                    To zmienia postać rzeczy, szczerze mówiąc, sam przyzwyczaiłem się w poprzednim aucie do domykania szyb bez konieczności trzymania guzika na pilocie. Możesz mi na PW przesłać linka do tego modułu?
                                                    Pozdrawiam,
                                                    Andys

Komentarz

Pracuję...